Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Hot Stones: Πανάρχαια Θεραπεία

Η θεραπευτική εφαρμογή του μασάζ με τους  θερμούς λίθους αποτελεί μια μέθοδο υποστήριξης της οποίας η αποτελεσματικότητα βασίζεται στη σύζευξη αρχαίων παραδόσεων και σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων.

Η φιλοσοφία του μασάζ με την πέτρα βασίζεται στη θεωρία και επίδραση επί των τσάκρας - δηλαδή των  κέντρων ενέργειας, αντίληψης, αφομοίωσης και μεταφοράς ζωτικής ενέργειας τα οποία βρίσκονται στο σώμα μας – και  υποστηρίζει την ύπαρξη συγκεκριμένων σημείων  τα οποία καθορίζουν τη ροή της ενέργειας μέσα σε αυτό. Κάθε διαταραχή της ροής εκδηλώνεται σαν δυσλειτουργία του οργανισμού η/και δυσμορφία της  αντίστοιχης περιοχής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πανάρχαια θεραπεία που βασίζεται στην ευεργετική επίδραση της μητέρας γης - αιώνιο σύμβολο γονιμότητας και τροφού που θρέφει και θάλπει τα  παιδιά της - έχοντας τις ρίζες της στην σοφία των παραδόσεων της  φυσικής θεραπευτικής διαφόρων φυλών:  των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, των Μάγιας, των Αζτέκων,  των Χαβανέζων Καχούνα,  των Κινέζων, των Ιρανών, των Ινδών, των Αιγυπτίων και φυσικά των Ελλήνων.