Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γνωρίζοντας την IPL Laser Αποτρίχωση.

Είναι μια καινούρια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο σώμα και στο πρόσωπο. Διαφορετικά λέγεται και IPL από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Intensed Pulse Light. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές εκπέμπουν έντονο παλμικό φως από συγκεκριμένη πηγή και καλύπτουν το φάσμα της ορατής ακτινοβολίας.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των συσκευών Laser για μόνιμη αποτρίχωση από το IPL;
To IPL διαφέρει στο ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολυχρωματική και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός σε μήκος κύματος 550-1200nm. Τα Laser βρίσκονται σ' ένα μήκος κύματος 300nm και η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι μονοχρωματική (αόρατο φάσμα φωτός). Γι' αυτό και η φωτοθερμόλυση IPL είναι πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης γιατί είναι περισσότερο ήπια και απόλυτα ανώδυνη.

Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός (Intensed Pulsed Light-IPL) είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε πρόσωπο και σώμα,η οποία καταπολεμά το πρόβλημα αποτελεσματικά και μόνιμα.

Στόχος της φωτοαποτρίχωσης είναι η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας στο δέρμα.

Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση της τρίχας.Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και «ταξιδεύοντας» μέσω της μελανίνης τους φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει.