Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ακμή...τέλος!

Επηρεάζει έντονα την εξωτερική μας εμφάνιση, κατά συνέπεια και τη διάθεσή μας. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να «στιγματίσει» τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μας, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, αφήνοντας πίσω της αντιαισθητικές ουλές και σημάδια.

Ο λόγος για την ακμή, μια ιδιαίτερα συχνή δερματοπάθεια των εφήβων και όχι μόνο. Οφείλεται στην υπολειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος, στο προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής και στην τοπική φλεγμονή.

Η αιτιολογία της ακμής είναι πολυπαραγοντική. Από τους παράγοντες που εμπλέκονται στην ακμή είναι η ηλικία, η διατροφή, το κλίμα, το περιβάλλον, το stress και ο αποικισμός των σμηγματογόνων αδένων από το κορυνοβακτηρίδιο της ακμής. Γενετική ή κληρονομική προδιάθεση και ενδοκρινικοί παράγοντες είναι επίσης πιθανό να επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση της ακμής.

Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές μεθόδους που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την ακμή και να έχουμε ένα όμορφο, υγιές και καθαρό δέρμα .

Στο Metro Beauty Laser & Spa θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και θα σας προτείνουμε την θεραπεία που ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος υπεύθυνα και εξειδικευμένα.