Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Indian head massage

Το μασάζ κεφαλής πάντα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της Ινδικής καθημερινότητας. Μέρος της Αγιουρβεδικής θεραπευτικής τεχνικής, με ιστορία σχεδόν 4.000 ετών, το θρυλικό ινδικό μασάζ κεφαλής εφαρμόζεται στην Ινδία εδώ και πάνω από χίλια χρόνια, περνώντας από γενιά σε γενιά σε άντρες και γυναίκες. Το ινδικό μασάζ δρα τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται αποφορτίζουν όλο το σώμα. Κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία στο κεφάλι, το πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη, εξισορροπείται η σωματική ενέργεια και ένα γενικότερο αίσθημα χαλάρωσης διαπερνά όλο το κορμί. 


Το ινδικό μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και στο λαιμό που με τη σειρά του αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από ολόκληρο τον οργανισμό επιταχύνοντας τη διαδικασία αυτοΐασης. Ενεργοποιεί τη ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο καταπολεμώντας το αίσθημα της κούρασης και ανεβάζοντας τα επίπεδα ενέργειας. Βοηθά επίσης σημαντικά στην αποβολή τοξινών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγοντας τη γενικότερη καλή υγεία.

Το μασάζ που γίνεται στο πρόσωπο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό γιατί μειώνει τα σημάδια της γήρανσης καθώς χαλαρώνει τους σφιγμένους από την ένταση μύες του προσώπου οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες και γραμμές προσώπου. Είναι επίσης γνωστό για την ικανότητα του να ανακουφίζει από πονοκεφάλους και στρες ενώ βοηθά στην ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, στην περαιτέρω ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης ή πόνου στα μάτια. Όλα αυτά τη στιγμή που θα σας τυλίγουν τα αρώματα από τα αιθέρια έλαια κανέλας, αμυγδαλέλαιου και λεβάντας.