Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ανδρική αποτρίχωση


Μέχρι σήμερα η αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματος ήταν συνηθισμένη πρακτικη για τις γυναίκες όλων των ηλικιών.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η αποτρίχωση είναι μια συνήθειαπου έχουν αποκτήσει και άντρες διάφορων ηλικιών, επαγγελμάτων και οικονομικής κατάστασης.

Είναι γνωστό ότι αποτρίχωση στα πόδια και στο στήθος έκαναν από παλιά κολυμβητές, ποδηλάτες και bodybuilders, για να βοηθηθούν στα αθλήματά τους (μείωση τριβής) αλλά και για λόγους εμφάνισης. Αυτό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματος.


ΕΙΔΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ:
1. Κερί ή ζάχαρη
Πρόκειται για μια πολύ γνωστή μέθοδο αποτρίχωσης στις γυναίκες: Ζεστό κερί απλώνεται στις περιοχές που θέλουμε να αποτριχώσουμε και αφαιρείται απότομα με τη χρήση ειδικού υφάσματος, απομακρύνοντας τις ανεπιθύμητες τρίχες μαζί με τις ρίζες τους.
Άλλες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική πάστα από ζάχαρη, που περιέχει μείγμα από ζάχαρη, νερό, λεμόνι, κιτρικό οξύ και αραβική μαστίχα, και είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που τα ίχνη της φτάνουν ως τηναρχαία Αίγυπτο.
Σύμφωνα με ένα άρθρο της εφημερίδας «USA Today», κάποιοι άντρες κάνουν κερί στην πλάτη τους ή/και στα γεννητικά τους όργανα περισσότερο για λόγους εμφάνισης.
Στην Αμερική υπάρχουν και αισθητικοί που επισκέπτονται τους άντρες στο σπίτι τους για την αποτρίχωση με κερί, αφού για ευνόητους λόγους αυτοί δε θέλουν να εμφανιστούν σε σαλόνι ομορφιάς για αποτρίχωση.
Μια περιοχή που είναι συνηθισμένη για αποτρίχωση με κερί στους άντρες είναι τα φρύδια. Αυτή τη μόδα την ξεκίνησε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ. Βέβαια, οι περισσότεροι άντρες δεν επιζητούν τοτέλειο σχήμα στα φρύδια τους, αλλά περιορισμό των τριχών κυρίως στο κέντρο του μετώπου. Με συχνήεπανάληψη οι τρίχες γίνονται σταδιακά λεπτότερες και μεγαλώνουν σε αραιότερα διαστήματα.
2. Ηλεκτρόλυση
Μπορεί να ακούγεται επίφοβη, αλλά η μέθοδος αυτή απλώς χρησιμοποιεί μια λεπτή βελόνα, που με τη βοήθεια ασθενούς ηλεκτρικού ρεύματος «σκοτώνει» τις ρίζες των τριχών. Η ηλεκτρόλυση θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματία αισθητικό, εκπαιδευμένο στη μέθοδο αυτή, σε συχνά εβδομαδιαία διαστήματα.
Πρόκειται για μια καλή μέθοδο για τις τρίχες στο μεσόφρυο και σποραδικές τρίχες στο πρόσωπο (σταδιακά οι τρίχες αποδυναμώνονται και τελικά δεν ξαναβγαίνουν).
3. Αποτρίχωση με Laser
Βασικά, με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα Laser, για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος καθώς και από τον τύπο και το χρώμα της τρίχας. Οι σκούρες τρίχες απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια από το Laser και έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν.
Τα καλύτερα αποτελέσματα για αποτρίχωση με Laser παρατηρούνται σε άντρες με λευκό δέρμα και σκούρες τρίχες.
Η αποτρίχωση με Laser επιτυγχάνει μόνιμη μείωση στον αριθμό των τριχών και βελτίωση της ποιότητάς τους με το χρόνο, αλλά είναι από τις πιο ακριβές μεθόδους αποτρίχωσης. Το τελικό κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής και την πυκνότητα των τριχών στην περιοχή αυτή.
Στην Αμερική το 2001 οι άντρες αποτελούσαν το 17% αυτών που έκαναν αποτρίχωση με Laser, ειδικά στις ηλικίες 30-50 ετών.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!!!
  1. Οι καλύτερες περιοχές για χρήση Laser στους άντρες είναι η πλάτη, το μεσόφρυο και το πίσω μέρος του λαιμού.
  2. Η αποτρίχωση με Laser είναι μια ακριβή μέθοδος, αλλά επιτυγχάνονται οριστικά αποτελέσματα, αφού εξαφανίζει τις τρίχες για πάντα.
  3. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με Laser αν έχετε μαυρισμένο δέρμα.