Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΥΨΙΣΥΧΝΑ (HF)


Τι είναι τα Υψίσυχνα
Η συσκευή υψίσυχνων χρησιμοποιεί ρεύμα χαμηλής τάσης και υψηλής συχνότητας (τύπου tesla) που διοχετεύεται μέσω γυάλινων ηλεκτροδίων που περιέχουν ευγενή αέρια. Το ρεύμα αυτό, διοχετεύεται μέσω των ηλεκτροδίων στο δέρμα που καυτηριάζει και ιονίζει το οξυγόνο της περιοχής, μετατρέποντάς το σε όζον.
Τι κάνουν τα Υψίσυχνα στη πράξη
Τα υψίσυχνα, απολυμαίνουν τη περιοχή εφαρμογής, καυτηριάζουν τα σπυράκια, διεγείρουν τους πόρους της επιδερμίδας, αποσυμφορίζουν τη περιοχή και καθαρίζουν την επιδερμίδα.
Χρησιμοποιούνται κυρίως μετά το βαθύ καθαρισμό, ώστε να αποφύγουμε τη πιθανότητα μόλυνσης, να διεγείρουν τους ανοιχτούς πόρους, και να καυτηριάσουν σπυράκια ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ακμής.
Τα Υψίσυχνα στη θεραπεία ακμής
Τα υψίσχυνα θεωρούνται η καλύτερη μέθοδος κατά της ακμής, αφού καυτηριάζουν τοπικά τα σπυράκια ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν και αποσυμφορίζουν τους σμηγματογόνος αδένες. Η εφαρμογή σπινθήρων που δημιουργούνται από την εξ’ αποστάσεως επαφή με το δέρμα, ξηραίνουν και καταστρέφουν τα σπυράκια, τα οποία σταδιακά εξαφανίζονται. Επίσης, λόγω του ιονισμού του αέρα, παράγουν όζον που απολυμαίνει και καθαρίζει τη περιοχή σε βάθος.

Τα Υψίσυχνα στον καθαρισμό προσώπου
Η πιο διαδεδομένη χρήση των υψίσυχνων είναι στο βαθύ καθαρισμό.  Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού με εξαγωγή σμήγματος, είναι απαραίτητη η εφαρμογή τους. Με το καθαρισμό το δέρμα έχει ανοικτούς πόρους, έχει υποστεί ταλαιπωρία από την εξαγωγή και είναι ευαίσθητο σε κάθε είδους μόλυνση. Για αυτό το λόγο είναι υποχρεωτική η χρήση υψίσυχνων, αφού απολυμαίνουν το δέρμα, κλείνουν τους ανοιχτούς πόρους, καταπραΰνουν την επιδερμίδα και επαναφέρουν το Ph, τη λειτουργία του κυκλοφορικού και των αδένων.
Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό και εξαγωγή σμήγματος πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθείται από εφαρμογή υψίσυχνων, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρής μόλυνσης.
Οφέλη από τη χρήση Υψίσυχνων
  • Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
  • Αυξάνει τη δράση των αδένων
  • Βοηθά στην αποβολή τοξινών και στη καλύτερη λειτουργία της λέμφου
  • Αυξάνει το μεταβολισμό
  • Καταστρέφει τα μικρόβια και απολυμαίνει τη περιοχή
  • Βοηθά στη καλύτερη απορρόφηση των καλλυντικών
  • Βοηθά στη δραστηριοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης
  • Παράγει θερμότητα μέσα στους ιστούς.
  • Επαναφέρει την οξύτητα (Ph) της επιδερμίδας