Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πως θα χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης


Με υπομονή και χωρίς να αγχώνεστε. Μη ξεχνάτε ότι προστέθηκαν στο σώμα σας μέσα σε εννέα μήνες. Είναι λάθος, λοιπόν, να περιμένετε να εξαφανιστούν σε μια νύχτα!
Πρωϊνό: Καταναλώνετε πρωτεΐνες (αυγά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, άπαχη γαλοπούλα) και σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά και προϊόντα ολικής άλεσης) και όχι προϊόντα με ζάχαρη και αλεύρι (κρουασάν, κουλουράκια, κέικ κ.ά).
 Καταναλώνετε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, τα επίπεδα της ενέργειας σας θα διατηρούνται σταθερά και δε θα νιώθετε κουρασμένες.
Πίνετε πολλά υγρά. Η αφυδάτωση θα επιτείνει το αίσθημα της κούρασης και θα σας προκαλεί υπνηλία. Προτιμήστε νερό, φρέσκους χυμούς και αφεψήματα και αποφεύγετε την μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης.
Καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά. Σας δίνουν τη δυνατότητα να τσιμπολογάτε όλη την ημέρα και να απολαμβάνετε εκτός από τη γεύση τους, τα θρεπτικά συστατικά τους και τις φυτικές ίνες τους.
Είστε τυχερή γιατί θα δείτε τα επιπλέον κιλά να εξαφανίζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από το σώμα σας. Με το θηλασμό καίτε 500 θερμίδες την ημέρα! Άρα, για το διάστημα που θηλάζετε ξεχνάτε τη δίαιτα. Περιορίστε τα γλυκά, τις σάλτσες, τα τυποποιημένα τρόφιμα και τα τηγανιτά φαγητά και το βάρος σας θα επανέλθει γρήγορα.