Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012


Το Κολλαγόνο είναι μια απλή πρωτεΐνη, που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο της συνολικής πρωτεΐνης που υπάρχει στο σώμα μας. Είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Από την ηλικία των 25 ετών και μετά τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου στον οργανισμό μας μειώνονται σταδιακά. Οι ελεύθερες ρίζες και οι τοξίνες του περιβάλλοντος καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου. Επίσης επέρχεται η φθορά του χρόνου, που έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του κολλαγόνου και την επιβράδυνση της διαδικασίας αναδόμησής του. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα μας εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα, χαλάρωση, θαμπάδα.

Με τη χρήση εφαρμογών ραδιοσυχνοτήτων μπορούμε σήμερα να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στην άμεση συστολή κολλαγόνου και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της διαδικασίας αναπαραγωγής του.

Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες; Μέσω των ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπεται ενέργεια, η οποία θερμαίνει ομοιόμορφα τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ενώ παράλληλα η επιδερμίδα διατηρείται ψυχρή και προστατεύεται, λόγω της κρύας κεφαλής της συσκευής.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η σχέση θερμοκρασίας – χρόνου κατά την οποία επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα μετουσίωσης του κολλαγόνου (εμφανές από την γραμμική συστολή του).