Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αυτό που χρειάζονται οι άντρες περισσότερο !!!


Του Βαγγέλη Παπουτσόπουλου
Επιστημονικού Συνεργάτη του Metro Beauty

Εάν δεν έχετε ακούσει για το «σύνδρομο του Άτλαντα» τότε νομίζω ότι θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα στις παρακάτω γραμμές.
Πρόκειται για τη χρονική συνθήκη της ζωής ενός άντρα (συνήθως γύρω στα 40) όπου πρέπει να είναι : καλός σύζυγος, καλός πατέρας,καλός γιος (για τους δικούς του γονείς), καλός και επιτυχημένος επαγγελματίας,καλός φίλος κ.τ.λ.. Μοιάζει με τον « Άτλαντα » που κρατάει στα χέρια του,τη Γη ολόκληρη. Η κατάρρευση μοιάζει πιθανή, λόγω βαρών,πόσο δε μάλλον να είναι ο ίδιος υπέρβαρος (υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών και οινοπνευματωδών ποτών), καπνιστής και η απαίτηση (η δική της ή η δική του) να τον προστάζει να είναι και καλός εραστής. Άντε τώρα να αφήσεις τη « Γη » να αιωρείται για να σταθείς στο « ύψος.. των περιστάσεων ».

Καταρχήν επιβάλλεται άμεση μείωση του σωματικού βάρους, με τον σωστό τρόπο στο σωστό χρόνο,διασφαλίζοντας συνθήκες θρέψης και καλής υγείας. Είναι γνωστό ότι οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας, πέραν της ανάπτυξης εκφυλιστικών ασθενειών, επιδρούν και στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η απώλεια βάρους, ακόμη και σε μικρό ποσοστό μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ερωτική ζωή.