Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Αποτρίχωση με IPL

Τι είναι το IPL;

Η αποτρίχωση με ipl laser (ή φωτοθερμόλυση) αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από ανεπιθύμητες τρίχες σε όλο του το σώμα. Η αποτρίχωση με συσκευές εκπομπής έντονου παλμικού φωτός IPL (Intense Pulsed Light) στοχεύει στην καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων στη ρίζα της τρίχας. Το παλμικό φως υψηλής ενέργειας που εκπέμπεται από το ειδικό μηχάνημα θερμαίνει τις τρίχες και, μέσω της μελανίνης τους, φτάνει στη ρίζα και την καταστρέφει. Αυτά γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής. 


Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα;


Αυτό εξαρτάται από τις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η φωτοθερμόλυση. Για παράδειγμα στο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί λίγες περισσότερες συνεδρίες γιατί η τρίχα στην περιοχή αυτή είναι ορμονικά μεταβαλλόμενη. Στο σώμα χρειάζονται περίπου οκτώ με δέκα θεραπείες. Στο μπικίνι ή τις μασχάλες (εξαρτάται πάντα από την πυκνότητα  και το χρώμα της τρίχας), μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τις πρώτες τέσσερις με πέντε θεραπείες.


Κάθε πόσο εφαρμόζεται η θεραπεία;

Στο πρόσωπο κάθε μήνα και στο σώμα κάθε δυόμισι μήνες. Αυτό γίνεται γιατί οι τρίχες πρέπει να βρίσκονται στην αναγενή φάση (1ο στάδιο τρίχας), όπου στο βολβό της τρίχας υπάρχει μέγιστη ποσότητα μελανίνης. Έτσι έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση ενέργειας με αποτέλεσμα να έχουμε την καταστροφή της τρίχας.

Τι χρειάζεται να γνωρίζει o πελάτης πριν τη θεραπεία;

Καταρχήν πρέπει η αισθητικός να διαγνώσει το φωτότυπο του δέρματος. Ο φωτότυπος Ι- IV, δηλαδή άτομα ανοιχτόχρωμα με σκούρα τρίχα έως σταράτες επιδερμίδες με καστανή τρίχα είναι ιδανικές για φωτοθερμόλυση. Τα πολύ σκούρα δέρματα, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Γι' αυτό και η χρήση των συσκευών IPL επιβάλλεται να γίνεται από εξειδικευμένες αισθητικούς, οι οποίες γνωρίζουν τις παραμέτρους και τις δυνατότητες κάθε μηχανήματος, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο δέρμα, χωρίς οποιοδήποτε ερεθισμό.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις;

>Είναι καλύτερα να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη.
>Στα δέρματα που έχουν εκτεθεί πρόσφατα σε ηλιακή ακτινοβολία (ηλιοθεραπεία), θα πρέπει να αφήσουμε ένα χρονικό διάστημα αποχής από τον ήλιο, περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες, ώστε να απενεργοποιηθεί η μελανίνη και μετά να εφαρμοστεί η θεραπεία.
>Δερματοπάθειες, όπως ψωρίαση, ύπαρξη φλεγμονής, έρπης.
>Χρήση φαρμάκων που προκαλούν φωτοευαισθησία.