Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ενυδάτωση προσώπου!

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τη διατήρηση της υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.
Ο καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητο να γίνεται καθημερινά ώστε να μπορεί να «αναπνέει» το πρόσωπο, αφαιρώντας τόσο το μέικ απ, όσο και τη σκόνη που συσσωρεύεται στους πόρους του.
Η ενυδάτωση δεν αυξάνει μόνο την υγρασία στο περιεχόμενο του δέρματος, αλλά επίσης το προστατεύει  και ενθαρρύνει την ομαλή απολέπιση, διαδικασία που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό.
Ανάγκη ενυδάτωσης έχουν όλοι οι τύποι δέρματος.
     Ξηρό: Προτιμήστε μια κρέμα με ενισχυμένη, πλούσια σύνθεση, μάσκες εντατικής ενυδάτωσης και ενυδατικά σέρουμ με συμπυκνωμένη σύνθεση.

Λιπαρό: Επιλέξτε πολύ ανάλαφρες υφές, κατά προτίμηση σε μορφή ζελ, που ενυδατώνουν και ρυθμίζουν παράλληλα την υπερέκκριση σμήγματος.

Κανονικό: Ταιριάζουν απαλές ενυδατικές λοσιόν αλλά και πιο πλούσιες κρέμες, οπότε επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Tip: Τα ενυδατικά gel, οι κρέμες και οι λοσιόν θα πρέπει να απλώνονται πάντα σε καθαρή επιδερμίδα και με ανάλαφρες ανοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από το λαιμό.
Ειδικά για τα ξηρά δέρματα. Θα πίστευε κανείς ότι η τοποθέτηση του νερού στο δέρμα θα το ενυδατώσει περισσότερο, αλλά τελικά ισχύει το αντίθετο. Το απλό νερό που έρχεται σε επαφή με το δέρμα εξατμίζεται και παίρνει μαζί του πολλά από τα  φυσικά συστατικά του δέρματος που αποτελούν τον  φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης.
Συμβουλές Σωστού Kαθαρισμού
1 Πλένετε πάντα τα χέρια πριν καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Ο σωστός καθαρισμός προϋποθέτει καθαρές διαδικασίες.

2 Μην καθαρίζετε μόνο το κέντρο του προσώπου ξεχνώντας τις γωνίες και το περίγραμμα. Το μακιγιάζ φτάνει παντού με το πέρασμα της ώρας και πρέπει να απομακρύνεται μετά το τέλος κάθε ημέρας.

3 Μη χρησιμοποιείτε παλιά καθαριστικά και προϊόντα ντεμακιγιάζ. Η υγεία της επιδερμίδας σας είναι πολύ σημαντική και είναι προτιμότερο να μη ρισκάρετε για την ποιότητα τους.

4 Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε κάποιο προϊόν χωρίς άρωμα για να αποφύγετε ερεθισμούς.

5 Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας κάθε βράδυ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα να εισχωρούν βακτήρια, σκόνη και υπολείμματα μακιγιάζ που συμβάλλουν στην κακή εικόνα της επιδερμίδας.

6 Καλό θα ήταν να καθαρίζετε το πρόσωπο σας και κάθε πρωί αφού ξυπνήσετε. Έτσι θα ξεκινήσετε μια «καθαρή» μέρα και το μακιγιάζ σας θα στρώσει πολύ καλύτερα. Άλλωστε, στόχος είναι η απόλυτη λάμψη. Σωστά;