Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάχη με το χρόνο


Η γήρανση του δέρματος είναι ένα αναγκαίο κακό για όλους μας
Καθώς περνούν τα χρόνια το δέρμα μας ζαρώνει, χάνει την ελαστικότητά του και δημιουργούνται ρυτίδες. Όλοι όμως, θα θέλαμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας νέο και όμορφο για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούμε να πετύχουμε την αντιγήρανση και να διατηρήσουμε το δέρμα μας νέο και όμορφο για όσο το δυνατόν περισσότερο, νιώθοντας πιο νέοι και επιθυμητοί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Α.Ε) μας αναλύει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τη γήρανση, τα προβλήματα που προκαλεί και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.


Η Γήρανση και τα συμπτώματά της
Η γήρανση διακρίνεται σε:
•    Γονιδιακή, η οποία έχει προγραμματισμένη ταχύτητα εκδήλωσης και ρόλο στην εμφάνιση της παίζει η κληρονομικότητα. Είναι μη αναστρέψιμη και αφορά όλους τους ιστούς του δέρματος.
•    Περιβαλλοντική, που προκαλείται από την επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων. Η ταχύτητα εκδήλωσης της μπορεί να  τροποποιηθεί και οι αλλοιώσεις αφορούν κυρίως το εξωκυτταρικό υγρό.
•    Ορμονική. Είναι ένας παράγοντας βιολογικής γήρανσης αλλά πολύ σημαντικός. Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες στην περί-εμμηνοπαυσιακή περίοδο και στην εμμηνόπαυση λόγω της μείωσης παραγωγής οιστρογόνων (θηλυκές ορμόνες) από τις ωοθήκες και την ταυτόχρονη αύξηση των ανδρογόνων (αντρικές ορμόνες). Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν σαν αποτέλεσμα την αρχή της γήρανσης.
Τότε εμφανίζονται συμπτώματα όπως:
•    Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
•    Έλλειψη ελαστικότητας
•    Ξηρότητα
•    Τριχοφυΐα κυρίως στο πρόσωπο
•    Ακμοειδή στοιχεία
•    Οξυθυμία
•    Αϋπνίες
Η ορμονική γήρανση στο δέρμα αντιμετωπίζεται με προϊόντα που στη σύσταση τους περιέχουν φυτοοιστρογόνα, έτσι ώστε να καλύψουν την έλλειψη αυτών των ορμονών.

Συνοπτικά παρατηρούνται αλλοιώσεις σε τρία επίπεδα:
•    Σε μορφολογικό επίπεδο
- Λεπταίνει το πάχος της επιδερμίδας
- Ελαττώνεται η αναγεννητική ικανότητα της επιδερμίδας (υπερκεράτωση)
- Ελαττώνονται τα ανοσοκύτταρα (κύτταρα του Langerhans) της επιδερμίδας μέχρι 50% (αλλεργίες, ευαισθησία επιδερμίδας)
- Τηλεγγειεκτασίες (κόκκινα τριχοειδή αγγεία)
- Μείωση του υποδόριου λίπους (μείωση σφριγιλότητας )
- Μείωση λειτουργίας σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων (η επιδερμίδα με τα χρόνια γίνεται πιο ξηρή)
•    Σε λειτουργικό επίπεδο
- Διαδερμική απώλεια ύδατος (αφυδάτωση)
- Ανικανότητα αποκατάστασης των κυττάρων
- Διαταραχή θερμορύθμισης και ανοσορύθμισης
- Μείωση μελανινογένεσης (δυσχρωμίες)
•    Σε μοριακό επίπεδο
- Αύξηση της παραγωγής ελευθέρων ριζών (διαταραχή σωστής λειτουργίας κυττάρων επιδερμίδας)
- Μείωση παραγωγής λιπιδίων και ενζύμων (ξηροδερμία, χάσιμο λάμψης)

Σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούμε να πετύχουμε την αντιγήρανσηΟι ρυτίδες
Οι ρυτίδες που παρατηρούνται κυρίως στο γηρασμένο δέρμα, είναι τριών τύπων. Συνήθως είναι μικτής προέλευσης. Είναι οι ρυτίδες έκφρασης, οι μόνιμες ρυτίδες ενδογενούς γήρανσης και οι λεπτές ρυτίδες φωτογήρανσης.
Παρατηρούνται συχνά στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια, στις παρειές, κάθετα στα χείλη και στο λαιμό.
Οι αλλοιώσεις που προκαλεί η γήρανση στο δέρμα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολλές μεθόδους και με ένα συνδυασμό αυτών.
Σε μια θεραπεία αντιγήρανσης όσο πιο πολλές είναι οι «βλάβες» του δέρματος, ανάλογες θα είναι και οι συνεδρίες που θα ακολουθήσει ο αισθητικός.
Μια κατάσταση που χρειάστηκε χρόνια για να δημιουργηθεί, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια  μέρα.
•    Οι ρυτίδες του μετώπου, είναι οριζόντιες συνεχείς ή μόνο στα άκρα. Αυτές οι ρυτίδες προέρχονται από έκφραση έκπληξης ή απορίας όπου σύσπαση κάνει ο μετωπιαίος μυς. Οι κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο προέρχονται από τη σύσπαση του πυραμοειδούς για συνοφρύωση.
•    Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, συνήθως είναι ακτινωτές σαν βεντάλια. Είναι πιο έντονες στους μύωπες όταν προσπαθούν να έχουν καλύτερη όραση. Υπεύθυνος μυς για τη σύσπαση είναι ο σφικτήρας των βλεφάρων.
•    Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα εντοπίζονται ακτινωτά στο άνω χείλος, ιδιαίτερα στους καπνιστές και υπεύθυνος μυς για τη σύσπαση είναι ο βυκανητής ή ο γελαστήριος που ευθύνεται για τις τοξοειδής αύλακες στις ρινοχειλικές περιοχές.
•    Οριζόντιες ή και κάθετες ρυτίδες του λαιμού, παρατηρούνται κυρίως στα παχύσαρκα άτομα.

Στο Metro Beauty laser & Spa θα αντιματωπίσουμε μαζί τα σημάδια του χρόνου, όποιας προέλευσης και μορφής και αν ειναι. Γιατί  το πλήρως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μας,εξοπλισμένο με μηχανήματα και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας είναι σε θέση τόσο να διαγνώσει όσο και να θεραπεύσει το "κακό"στη ρίζα του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου