Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τέλειο μπικίνι μέχρι το καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι, βέβαια, αργεί ακόμα, όμως δεδομένου ότι για την οριστική απαλλαγή της τριχοφυΐας στην ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι, χρειάζονται 5-7 συνεδρίες IPL laser με απόσταση μεταξύ τους 3 έως 4 εβδομάδες, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να ξεκινήσετε. 
Ας δούμε μερικά πράγματα σχετικά με την αποτρίχωση της εν λόγω περιοχής. 

 Σήµερα, η πλήρης αποτρίχωση του µπικίνι απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, σε αντίθεση µε το παρελθόν που η αποτρίχωση περιοριζόταν απλά στην περιοχή γύρω από το εσώρουχο. Δυστυχώς, η συχνή χρήση ξυραφιού, κεριού και ξυριστικών µηχανών στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, µπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως κοψίµατα, ερεθισµούς και θυλακίτιδα. Σαν να µην έφτανε αυτό, το πρόβληµα µετά από λίγες µέρες εµφανίζεται ξανά και η διαδικασία ξεκινά και πάλι. 

Τα τελευταία χρόνια, έχει υιοθετηθεί η άποψη πως η αποτρίχωση του µπικίνι µε ipl laser αποτελεί την πλέον ασφαλή λύση για µόνιµα αποτελέσµατα και εµείς δεν έχουµε παρά να εξετάσουµε τους λόγους.

Όλα ξεκίνησαν το 1995,όταν δόθηκε για πρώτη φορά επίσηµα η έγκριση των Laser για αποτρίχωση από τον FDA (Food and Drag Administration) των ΗΠΑ. Από τότε, τα µηχανήµατα έχουν εξελιχθεί, µε αποτέλεσµα στις µέρες µας να υπάρχουν αρκετοί τύποι µηχανηµάτων Laser για την αντιµετώπιση της ανεπιθύµητης τριχοφυΐας.

Πρόκειται για συσκευές, που εκπέµπουν µία ακτίνα φωτός, η οποία απορροφάται από την µελανίνη της τρίχας, µε συνέπεια την καταστροφή του τριχικού της θυλάκου, αφήνοντας ανεπηρέαστη την µελανίνη του περιβάλλοντος δέρµατος. Το αποτέλεσµα είναι η καταστροφή της ρίζας της τρίχας και η αναστολή παραγωγής νέας τρίχας από την ίδια ρίζα. 

Η αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής, εφόσον γίνει µε ipl laser και πάντοτε υπό την επίβλεψη ειδικού. Τα ipl laser αυτά χρησιµοποιούν µηχανισµούς ψύξης, µε τους οποίους προστατεύουν την επιδερµίδα κάνοντας την αποτρίχωση ανώδυνη. Ο ειδικός είναι υπεύθυνος για τη λήψη πλήρους ιστορικού, και την κλινική εξέταση του πελάτη, ώστε να καταγραφούν το χρώµα του δέρµατος, το πάχος και η υφή της τρίχας, καθώς επίσης και τυχόν ορµονικές διαταραχές ή λήψη φαρµάκων. Στη συνέχεια, ενηµερώνεται η καρτέλα του πελάτη µε τις απαραίτητες ρυθµίσεις του µηχανήµατος ειδικά για τη δική του περίπτωση, ώστε να είναι αποτελεσµατική η θεραπεία.

Η πρώτη συνεδρίαΕίναι λογικό οι συνεδρίες που απαιτούνται για µια οριστική λύση στο πρόβληµα της αποτρίχωσης να ποικίλλουν σε διάρκεια και αριθµό, ανάλογα µε τον τύπο δέρµατος και την περιοχή.Όπου το δέρµα είναι λεπτότερο (π.χ. µασχάλες και µπικίνι) τα αποτελέσµατα εµφανίζονται πιο γρήγορα, ενώ οι περιοχές µε πιο παχύ δέρµα (π.χ. πλάτη και πηγούνι) «απαντούν» πιο αργά.  Η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποτρίχωσης µε ipl laser είναι όταν οι τρίχες βρίσκονται στην αναγενή τους φάση. Γνωρίζουµε ότι η τρίχα µεγαλώνει κυκλικά και ο κύκλος ζωής της περιλαµβάνει 3 φάσεις, την φάση ανάπτυξης ή αναγενή φάση, την καταγενή και την τελογενή φάση, που ουσιαστικά είναι ο θάνατος της τρίχας. Για να είναι αποτελεσµατικό το ipl laser, καλό θα είναι να πραγµατοποιείται όταν οι τρίχες βρίσκονται στην πρώτη φάση. Αυτός είναι και ο λόγος που το ιδανικό µεσοδιάστηµα µεταξύ των συνεδριών είναι οι 30 ηµέρες, γιατί τότε περίπου αρχίζει η έκφυση των τριχών µετά τη συνεδρία. Εποµένως, εκείνη τη χρονική στιγµή, το µεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα βρίσκεται στην αναγενή φάση.H µείωση της τριχοφυΐας µετά από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης µε ipl laser είναι 10-25%. Οι τρίχες που επανεκφύονται µετά από τη θεραπεία τείνουν να είναι λεπτότερες.Σε ορισµένες περιπτώσεις, µπορεί να χρειαστούν κάποιες επιπλέον συνεδρίες, όπου θεραπεύονται ελάχιστες αποµένουσες τρίχες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου