Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εγκυμοσύνη και Laser αποτρίχωση


Συνεχώς προκύπτουν ερωτήσεις για το αν επιτρέπονται οι θεραπείες laser  κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και πολλές κλινικές μελέτες παρουσιάζουν διαφορετικά αποτελέσματα. Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται για το εάν είναι ασφαλές να υποβληθούν σε θεραπείες αποτρίχωσης με laser τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενώ  μελέτες έχουν αποδείξει ότι η αποτρίχωση με laser δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές κλινικές αποτρίχωσης επιλέγουν να αναβάλουν τη θεραπεία μέχρι τον τοκετό, απλώς για προληπτικούς λόγους.Η υπερβολική ανάπτυξη της τριχοφυΐας μπορεί να προκληθεί από μια πληθώρα πραγμάτων ένα εκ των οποίων είναι και η αλλαγή των επιπέδων των ορμονών.Όταν οι γυναίκες εγκυμονούν, οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν ‘βίαιη’ ανάπτυξη τριχών σε περιοχές που κάποτε ήταν απαλές και λείες. Λόγω αυτού, πολλές γυναίκες έχουν απορίες σχετικά με την αποτρίχωση με laser  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί, δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να αποδεικνύουν ότι οι θεραπείες αποτρίχωσης με laser κατά την εγκυμοσύνη  είναι επικίνδυνες, αλλά επιπλέον μελέτες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, και ως αποτέλεσμα αυτού, πολλές κλινικές αποτρίχωσης και ιατροί αρνούνται τη θεραπεία σε έγκυες γυναίκες.  Κάποιοι που παρόλο αυτά κάνουν  θεραπείες όμως , επισημαίνουν απλώς  στις έγκυες μητέρες  να μείνουν μακριά από τη θεραπεία της κοιλιακής περιοχής καθώς και το στήθος  περιοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του μωρού.Επιπλέον, όλες οι κλινικές και οι ιατροί θα πρέπει να αρνούνται την χορήγηση αναισθητικών προϊόντων σε έγκυες γυναίκες, για τη θεραπεία της αποτρίχωσης λόγω της απορρόφησης των ουσιών που περιέχονται , από τον οργανισμό.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που λένε ότι η ενέργεια του λέιζερ δεν μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα, το χόριο, τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό! Άρα το λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κατάλληλο και για αυτή την περίοδο της ζωής σου και είναι απόλυτα ασφαλές.
Το κύριο σημείο πάντως σε όλα αυτά είναι η ασφάλεια. Η αποτρίχωση με laser, στην αισθητική , είναι μια διαδικασία που εξακολουθεί να είναι πολύ νέα ! Τα  laser υπάρχουν στην αγορά για  αποτρίχωση από το 1998 ! Αν και υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με όλες τις πτυχές της αποτρίχωσης με laser, μελέτες που αφορούν την  αποτρίχωση με laser κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχουν δώσει ακόμη οριστική απάντηση σχετικά με το αν είναι ή όχι σωστό να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διαδικασία. Αν είστε εγκυμονούσα μητέρα, καλό θα ήταν να τείνεται προς την ασφαλή πλευρά ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κάνετε προσωρινή διακοπή των θεραπειών σας με laser.
Τέλος ίσως  βρείτε πληροφορίες για την αποτρίχωση κατα την εγκυμοσύνη που να  αναφέρουν  ότι μια διακοπή στη διαδικασία των θεραπειών σας  ίσως  καταστρέψει την πρόοδο της θεραπείας σας ,και αυτό απλά δεν είναι αλήθεια!  Μόλις ένας θύλακας της τρίχας καταστραφεί, δεν θα  είναι πλέον σε θέση να παράγει τρίχα … Ωστόσο, αυτό δεν θα σταματήσει στις νέες τρίχες να παράγονται. Ενώ δεν υπάρχει λόγος  που να εμποδίζει την επεξεργασία αφαίρεσης τριχών με laser κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι περισσότεροι γιατροί θα σας συστήσουν τη διακοπή της θεραπείας (σε περίπτωση που έχετε ξεκινήσει) έως ότου το μωρό γεννηθεί,για την δική σας ασφάλεια αλλά και του μωρού σας!
Όπως και να έχει η απόφαση είναι δική σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου