Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Hot Stones Massage

Η εναπόθεση θερμών λίθων στο σώμα για θεραπευτικούς λόγους είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται από τα βάθη της αρχαιότητας. Σήμερα, το Hot stones massage είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία – και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. 
Οι θερμές πέτρες βαθαίνουν την επίδραση του μασάζ και απογειώνουν το σύνηθες άγγιγμα. Όταν οι σμιλευμένες θερμές πέτρες αρχίσουν να γλιστρούν στο ελαιωμένο δέρμα, οι μύες απαλλάσσονται από κάθε ένταση και ο δέκτης αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια θερμή ιαματική πηγή.
            Με όρους Κινεζικής ιατρικής, η μάλαξη με θερμές πέτρες λύει τη στασιμότητα στους μεσημβρινούς, εκδιώκει το Κρύο και γειώνει το ανεξέλεγκτο yang.           
 
 Η φιλοσοφία του μασάζ με την πέτρα βασίζεται στη θεωρία και επίδραση επί των τσάκρας - δηλαδή των  κέντρων ενέργειας, αντίληψης, αφομοίωσης και μεταφοράς ζωτικής ενέργειας τα οποία βρίσκονται στο σώμα μας – και  υποστηρίζει την ύπαρξη συγκεκριμένων σημείων  τα οποία καθορίζουν τη ροή της ενέργειας μέσα σε αυτό. 
 
Κάθε διαταραχή της ροής εκδηλώνεται σαν δυσλειτουργία του οργανισμού η/και δυσμορφία της  αντίστοιχης περιοχής. 
Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πανάρχαια θεραπεία που βασίζεται στην ευεργετική επίδραση της μητέρας γης - αιώνιο σύμβολο γονιμότητας και τροφού που θρέφει και θάλπει τα  παιδιά της - έχοντας τις ρίζες της στην σοφία των παραδόσεων της  φυσικής θεραπευτικής διαφόρων φυλών:  των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, των Μάγιας, των Αζτέκων,  των Χαβανέζων Καχούνα,  των Κινέζων, των Ιρανών, των Ινδών, των Αιγυπτίων και φυσικά των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου