Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Διακοπές Τέλος ... και τώρα τι..;


Το τέλος του Σεπτέμβρη σημαίνει σχεδόν για όλους και το τέλος των διακοπών και κατά συνέπεια και της έκθεσης στον ήλιο.
Όλους μας στεναχωρεί που η όμορφη ηλιοκαμένη επιδερμίδα μας γρήγορα θα χαθεί παίρνοντας μαζί της και τη λάμψη και ομορφιά που μας χάριζε όλο το καλοκαίρι. Και όμως αν το θελήσετε μπορείτε να κρατήσετε το μαύρισμα σας για πολλές ακόμα εβδομάδες μετά την επιστροφή σας στην πόλη. Αρκεί να εφαρμόσετε ένα απλό πρόγραμμα ομορφιάς αμέσως μετά την επιστροφή σας.
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα διατήρησης του χρώματος της επιδερμίδας σας μοιάζει με εκείνο που εφαρμόσατε για να το αποκτήσετε. Το σημείο-κλειδί είναι η παραγωγή ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ της φυσικής χρωστικής δηλαδή της επιδερμίδας που είναι απαραίτητη για την άμυνα της από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Η μελανίνη απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπει σε υπέρυθρη με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να παίρνει σκούρα απόχρωση.
Όσο περισσότερη μελανίνη παράγει το δέρμα σας τόσο περισσότερο μαυρίζετε. Το ίδιο επομένως ισχύει και για τη διατήρηση του μαυρίσματος.

-Δύο είναι τα βασικά μυστικά για την διατήρηση του μαυρίσματος.

1ον Απολέπιση. Πρώτη σας φροντίδα λοιπόν είναι να απαλλάξετε την επιδερμίδα σας από τα νεκρά κύτταρα με ένα ελαφρό peeling έτσι ώστε οποιοδήποτε  καλλυντικό θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια θα απορροφηθεί καλύτερα.
Αντίθετα με τον μύθο που κυκλοφορεί ότι για να διατηρήσετε περισσότερο το μαύρισμα δεν πρέπει να τρίψετε καθόλου το δέρμα σας, το μόνο που θα καταφέρετε αν το κάνετε αυτό είναι να του στερήσετε τη λάμψη και την απαλή υφή και στη συνέχεια να το αφυδατώσετε αφού όπως προανέφερα κανένα καλλυντικό προïόν  ενυδάτωσης δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί από ένα δέρμα τραχύ που δεν έχει αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα για να αντικατασταθούν από τα νέα.
Θα σας δώσουν μια πολύ ωραία και απλή συνταγή για peeling σώματος που θα σας βοηθήσει εφαρμόζοντας την 1-2 φορές την εβδομάδα ακριβώς μετά το μπάνιο σας.
Παίρνετε μια χούφτα θαλασσινό αλάτι και προσθέτετε σταγόνα-σταγόνα αγνό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια σχετικά ρευστή μάζα. Αφού έχετε ξεπλυθεί εφαρμόζετε επάνω σε υγρό δέρμα με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και τρίβετε ελαφρά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και σκουπίζεστε με βαμβακερή απορροφητική πετσέτα. Το δέρμα σας θα είναι βελούδινο.

2ον Ενυδάτωση. Το δεύτερο μυστικό στην διαδικασία διατήρησης του μαυρίσματος είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω για την επιτυχία του στόχου σας. Το λαμπερό δέρμα, αυτό που έχει έντονο χρώμα και απαλή υφή, είναι το καλά ενυδατωμένο δέρμα. Είτε έχετε μαυρίσει είτε όχι, η απόχρωση της επιδερμίδα σας είναι πιο έντονη αν η ενυδάτωση είναι καλή. Επίσης προλαμβάνεται και το ξεφλούδισμα εάν μείνατε λιγάκι παραπάνω στον ήλιο. Όσο βέβαια καλύτερη αντηλιακή προστασία εφαρμόσατε και όσο καλύτερα ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας μετά την ηλιοθεραπεία τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρήσετε το μπρούτζινο χρώμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά το μπάνιο σας λοιπόν και σε καθημερινή βάση απλώνεται με ελαφρύ μασάζ σε όλο σας το σώμα ενυδατική κρέμα και λάδι. Έτσι θα ενισχύσετε την ελαστικότητα του και θα αποφύγετε το ξεφλούδισμα.

-Τέλος μια πολύ αποτελεσματική ιδέα για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας μετά την επιστροφή στη πόλη είναι να βρίσκεται χρόνο για να κάθεστε λίγη ώρα στην βεράντα σας, φορώντας το μαγιό σας και βάζοντας πάντα αντηλιακό ή ακόμα αν καταφέρνετε το σαββατοκύριακο και πηγαίνετε για μπάνιο.
Ακόμα βέβαια και αν δεν έχετε πολλές ευκαιρίες για έκθεση στον ήλιο υπάρχει πάντα και το γνωστό σε όλους solarium, μια εύκολη και αποτελεσματική λύση. Αρκεί να προσέχετε πάντα να μην εκτίθεστε πάνω  από 10-20 λεπτά την φορά και σαφώς να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας μετά την χρήση του στην αρχή μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή, όσο περνάει όμως ο καιρός τόσο συχνότερα πρέπει να επαναλαμβάνεται.

-Ότι είπαμε για την επιδερμίδα του σώματος ισχύει σαφώς και για την επιδερμίδα του προσώπου.
Ελαφρό peeling αμέσως μετά τις διακοπές και στη συνέχεια καθημερινός καθαρισμός και φροντίδα με ενυδατικές κρέμες αλλά και μάσκες 1-2φορές την εβδομάδα.
Στο Metro Beauty σας περιμένουμε για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το μαύρισμά σας, αλλά και για να εφαρμόσουμε μαζί σας την ιδιαίτερη φροντίδα που η επιδερμίδα σας χρειάζεται ώστε να υποδεχθείτε τον χειμώνα όμορφες και λαμπερές όσο ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου