Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Tο top 3 της αντιγηραντικής δράσης


• Αντηλιακά παντός καιρού: Οι ηλιόλουστες ημέρες στην καρδιά του ελληνικού χειμώνα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ακόμα όμως κι όταν έχει συννεφιά, οι επικίνδυνες ακτίνες UVA βρίσκουν τον δρόμο τους για την επιδερμίδα. Φυσικά τον χειμώνα δεν χρειάζεστε αντηλιακά προϊόντα με υψηλούς δείκτες. Μια πλούσια κρέμα ημέρας με SPF15, όπως η νέα αντιρυτιδική-συσφιγκτική σύνθεση Ultra correction lift της Chanel, θα σας προσφέρει ακριβώς την προστασία που χρειάζεστε.

• Αντιοξειδωτική ασπίδα: Στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη γήρανση της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες βρίσκονται τα αντιοξειδωτικά, οι ουσίες δηλαδή που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες πριν προλάβουν να οξειδώσουν τα κύτταρα. Τη μάχη δίνουν -κυρίως μέσω της διατροφής- οι βιταμίνες Ε, C και Β καροτίνη, φυτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή, ιχνοστοιχεία όπως το συνένζυμο Q10, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος κ.ά. Πολύ συχνά η φυσική αντιοξειδωτική ασπίδα των κυττάρων δεν κατορθώνει όμως να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες. Στην περίπτωση αυτή τον λόγο έχει η κοσμητολογία, με εξειδικευμένα καλλυντικά όπως η αντιοξειδωτική αγωγή Aqualia antiox της Vichy και αντιγηραντικές συνθέσεις όπως ο ορός Κερσετίνη και βελανιδιά του Κορρέ και η Advanced marine biology day cream SPF20 της La Prairie.

• No smoking, please: Σύμφωνα με τους δερματολόγους, στη λίστα εχθρών της νεανικής επιδερμίδας το κάπνισμα μπαίνει αμέσως μετά τον ήλιο. Στον καπνό του τσιγάρου οι ειδικοί χρεώνουν τη δημιουργία καταστροφικών ελεύθερων ριζών (περισσότερων από δέκα ανά ρουφηξιά!), τη φθορά των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα μάτια και τα χείλη, την εμφάνιση ξηρότητας και θαμπάδας στην επιδερμίδα. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;
 
Για άριστο αποτέλεσμα
Η καθημερινή χρήση μιας δραστικής αντιρυτιδικής κρέμας είναι η πιο σημαντική κίνηση φροντίδας για την επιδερμίδα. Ωστόσο, με ποιους τρόπους μεγιστοποιούμε τα οφέλη της;

• Αφαιρούμε τα περιττά: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας την κάνει περισσότερο δεκτική στα ενεργά συστατικά της κρέμας ή του ορού που χρησιμοποιούμε. Επιλέγουμε λοιπόν για καθημερινή χρήση μια λοσιόν με σαλικυλικό οξύ και ήπια απολεπιστική δράση. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την εβδομάδα μια πιο δραστική σύνθεση. 

• Βάζουμε προτεραιότητες: Αν χρησιμοποιoύμε περισσότερα από ένα προϊόντα περιποίησης, αρχίζουμε με αυτό που καλύπτει τη μεγαλύτερη ανάγκη και έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά (π.χ. τον ορό), ώστε αυτά να απορροφηθούν καλύτερα. Για παράδειγμα, αν το κυρίως πρόβλημα είναι οι κηλίδες, απλώνουμε κάτω από την κρέμα ημέρας ένα προϊόν το οποίο περιέχει ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης που απαλύνουν τις δυσχρωμίες- και το βράδυ μια λευκαντική-αντιρυτιδική κρέμα.
 Από την άλλη, αν οι ρυτίδες ενοχλούν όσο ακριβώς και η έλλειψη σφριγηλότητας, προχωρούμε σε έναν διαχωρισμό: χρησιμοποιούμε το πρωί σε καθαρή επιδερμίδα έναν αντιρυτιδικό ορό  και το βράδυ έναν συσφιγκτικό ορό . Αν τέλος, όλη αυτή η διαδικασία μάς φαίνεται ατέλειωτη, επιλέγουμε ένα πολυλειτουργικό προϊόν δηλαδή ένα προϊόν που συνδυάζει την κρέμα ημέρας και τον ορό σύσφιξης!

• Αυξάνουμε τη θερμοκρασία: Τα ενεργά συστατικά μιας αντιγηραντικής σύνθεσης απορροφώνται καλύτερα όταν η θερμοκρασία της επιδερμίδας είναι ελαφρώς πιο υψηλή. Χρησιμοποιούμε λοιπόν χλιαρό νερό για να ξεπλένουμε το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό ή ζεσταίνουμε το προϊόν πρώτα με τα δάχτυλά μας προτού το απλώσουμε στην επιδερμίδα.

• Ποντάρουμε στη νύχτα: Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα της επιδερμίδας επανορθώνουν τις φθορές της ημέρας. Εκείνες τις ώρες μια πλούσια αντιρυτιδική κρέμα νύχταςή ένας επανορθωτικός ορός  σίγουρα θα πιάσουν τόπο, διότι η αυξημένη ροή αίματος προς την επιδερμίδα την κάνει πιο δεκτική σε δραστικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου